DÖDENS MEDICIN

Sep 18th, 2009 | By | Category: 1996-3, Recension

Av Olov Svedelid
Forum 1996

Roland Hassel stretar vidare, fast mer än någonsin utan fast punkt i tillvaron. Polisen genomgår den väldiga omorganisation som strax skulle följas av en till och Hassel och hans kamrater vet inte riktigt var de hör hemma längre. Så hamnar Roland i Interpol och mitt i en härva där profithungriga skurkar tjänar stora pengar på falska mediciner som inte botar någonting. Det här är i likhet med fjolårets bok en indignationsroman. Författaren är upprörd över vad som händer och då blir Hassel dubbelt så upprörd. Det klär honom. Svedelid studerar sina ämnen noga. Här får man lära sig en hel del om Nigeria – inte minst om hur fängelser där ser ut, för en Hassel utan att huvudpersonen råkar riktigt illa ut skulle kännas oäkta.

Det är egentligen märkligt att Svedelids Hasselromaner fortfarande känns riktigt fräscha. Det här är den 21:a och den känns ärlig och angelägen. Svedelid har ett spänstigt språk – väl spänstigt, säger några och rynkar på näsan åt hans liknelser – och hans förmåga att skapa spänning är storartad.

BIRGITTA HÄRNER  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22