DÖDENS KEMI

Mar 6th, 2010 | By | Category: 2007-1, Recension

Av Simon Beckett
The Chemistry of Death 2006
Översatt av Gösta Svenn och Helena Sjöstrand
Minoutaur 2006

Då den skicklige rättsantropologen David Hunters fru och dotter omkommer i en trafikolycka börjar han grubbla över vad som kommer efter den död som det varit hans yrke att utreda under många år. Han säger upp sig och blir distriktsläkare i byn Manham i engelska Norfolk, där han får patienter som lever och pratar och folk man kan umgås med på bykrogen. Men när han bott där i tre år får ortspolisen ett par svåra fall att lösa. Två illa åtgångna kvinnokroppar hittas och så får myndigheten veta vad det är för läkare de fått till byn.

Han övertygas – är lite tveksam först – att han är den som kan lösa mysteriet. Underligt nog slutar han tänka på sin omkomna familj när han fått på sig gummihandskarna, men kör för det då.

Det som är imponerande med Becketts bok är hans skildring av den stigande, krypande misstänksamhet som byborna börjar visa mot alla som är avvikande inte minst sedan mördaren börjat gillra fällor för skallgångsdeltagarna. Skräcken stiger, allt blir instängt.

BARBRO LINDBORG  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22