DÖDENS DOWNSIDER

Mar 15th, 2010 | By | Category: 2004-2, Recension

Av Hans-Olov Öberg
Kalla Kulor Förlag 2003

Den här boken har förutsättningar att kunna bli en så kallad kultbok. Men tyvärr inte för de stora massorna som älskar deckare och thrillers. Nej, den är skriven på ett språk som är mycket speciellt och om jag hade lämnat den till min kära mor, som tyckte mycket om deckare, hade hon lagt den ifrån sig efter två sidor, kanske tre.

Varför? Jo, boken riktar sig i första hand till unga deckarläsare, unga killar och tjejer med Go och som kan trenderna, kan språket, jargongen och innespråket och inneställena mm.

The Jet-set med andra ord. Alla ”finansvalpar” kommer att älska den.

Någon har mördat en ”fondare” under en Åre-semester. Ihjälslagen med en tung slalomskida. Två vittnen, där en av dessa behöver pengar. Resten anar läsaren.

Huvudpersonen Micke Norell, känd från tidigare fall, känner för den mördade eftersom det var hans bäste väns chef. Egentligen vill han inte dras in i mordet men när ytterligare ett inträffar ger han järnet och börjar en egen undersökning.

Hans-Olov skriver rappt och säkert, och roligt och har hittat en bra intrig i den invecklade IT- & finansvärlden, som för många är rena grekiskan. Men han är mycket välkommen med flera deckare.

IWAN MORELIUS

   Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22