DÖDEN VÄNTAR PÅ VÄRDSHUSET

Jan 15th, 2012 | By | Category: 2012-01 jan, Recension

Omslag till Döden väntar på värdshusetAv Aron Olnafors
Bonnevier & Olofsson Förlag 2011
ISBN 978-91-975914-7-8, inb, 285 sid

En  roman  i Baldersons efterföljd. Deckargåtan är det sekundära, viktigast är att  skriva en skröna med överdrivet originella personer.

Ett kvinnolik hittas i en bils baklucka, som inte varit öppnad på många år. Nyckeln  saknas! Kvinnan har utsatts för våld.

Raskt över till nutid och flera mord. Det första liket är en man som flyter nerför ån i en kanadensare, sovande tror de som ser honom, men han är mördad. Det följer ytterligare ett par mord och man anar ett samband, både mellan de aktuella dödsfallen och med den döda kvinnan i bakluckan

Den som gillar deckare, oavsett om det gäller thriller, pusseldeckare eller polisroman,  kommer att bli besviken.Det finns inslag av det mesta, men det är inte på allvar. Detta är i stället en bok där deckarstämpeln blir en förevändning att skämta om EU, dagens Sverige och annat som vi läser om dagligen.

Den pensionerade bandirektören Erik Gyllenberg är berättare. Han blir anställd som konsult av landshövdingen (som förläst sig på Ture Sventon) och får ett tjänsterum  på förvaltningen, vilket ger anledning till funderingar över skillnaden  i standard på tjänsterummen  i privat och offentlig verksamhet.

Hemma hittar han en låda med brev från sin far och de ger ledtrådar.

Det finns gott om anspelningar på dagens och gårdagens verklighet. Så får vi via breven  veta att en Erling Persson just startat en butik med namnet ”Hennes” . Maria Lang nämns flera gånger.

Naturligtvis äter man, inte bara temlor. I slutet får vi recepten till några av rätterna.

Läs och låt dig roas!

BENGT HEURLIN

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22