DÖDEN PÅ DEN BLEK HÄST

Feb 10th, 2011 | By | Category: 2011-2 februari, Recension

Omslag till Döden på en blek hästAv Amanda Hellberg
Forum 2010

Boken kallas i baksidestexten ”skräckroman”. Den innehåller också ett par deckargåtor och det är de som driver handlingen framåt.

Huvudpersonen är Maja Grå. Efternamnet passar rätt bra in på den framtoning hon har i större delen av boken: hon vill inte sticka ut, dra uppmärksamheten till sig.

Maja kommer till Oxford där hon är en av de utvalda till en konstkurs.. Hon börjar sin Englandsvistelse  i Brighton, där hennes mor blivit mördad. Hon försvann för tio år sedan och Maja har varit övertygad att mamman varit död sedan dess.

Varför försvann hon? Vem mördade henne?

Det är ett par av de frågor som Maja ständigt grubblar på. En annan är vad som egentligen orsakade att fyra studentskor dog i det rum där Maja nu bor.

Maja drömmer om dessa händelser. Är det sanndrömmar?

Boken är ett exempel på den trend vi kan se i dagens spänningslitteratur: det övernaturliga spelar en viktig roll.

Allt får dock sin förklaring.

Oxfordmiljön känns äkta, inte påträngande. Konstkursen har lockat till sig personligheter med olika bakgrund.  Hellberg nöjer sig med att beskriva några få av dem, men dessa tecknas desto tydligare.
Boken bör tilltala både deckar- och skräckromanläsare.

BENGT HEURLIN

Amanda Hellberg

Amanda Hellberg. Foto Emmet Spier

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22