DÖDA FLICKORS DANS Vampyrerna i Morganville, bok två

Feb 21st, 2012 | By | Category: 2012-02 feb, Recension

Omslag till Döda flickors dansAv Rachel Caine
The Dead Girl’s Dance 2007
Översatt av Lena Karlin
Styxx Fantasy 2011
ISBN 978-91-7355-220-2, 320 sid

I förra boken överlevde Claire Danvers och hennes vänner striden mot vampyrerna, men i en fortsättningsserie som denna måste nya hemskheter komma till – och det gör det. Man kan förstås undra över vad vi lever i för tid när historier av det här slaget återkommer efter sin storhetstid på 1800-talet.

Rachel CaineFörutsättningarna för historien är att staden Morganville delas av vanligt folk och vampyrer och de ”normala” invånarna har det inte lätt eftersom polismyndigheten är styrd av blodsugarna. 16-åriga Claire är en lätt överbegåvad student vid universitetet och bor tillsammans Eve, en tjej som lyssnar till symboliskt laddad och känslostark punkmusik, Michael som är musiker och Steve som Claire trånar efter.

Eländet börjar när Michael hittas död under ett sammetdraperi. Det blir faktiskt en riktigt spännande historia där osäkerheten är stor om vem som är vän och vem som är fiende. Dessutom kryddas alltsammans med begynnande sexuella tonårskänslor. Caine beskriver dessutom den lilla staden i Texas på ett rätt intressant sätt. Mitt i vampyrlandet dyker ett motorcykelgäng upp i avsikt att göra upp med blodsugarna och ett lätt kaos uppstår. Det låter som en hårdkokt historia men i själva verket ligger den mer åt mysrysarhållet. En del personer, som en del av vampyrerna, är väl skildrade medan andra i storyn knappast känns trovärdiga för en svensk publik år 2012.

Jag har pinat mig igenom ett par av de pussglada verken i Twiligth-serien och finner denna vara av något högre lödighet. I USA har serien hunnit bli mer än ett dussin böcker lång och Döda flickors dans avslutas med en rafflande cliffhanger som ska få publiken att riktigt längta efter Midnattsgränden som aviseras till i höst.

ÅSA PETTERSSON

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22