DÖD SOM DU

Nov 12th, 2013 | By | Category: 2013-11 nov, Recension

Omslag till Död som duAv Peter James
Dead like you 2010
Översatt av Reine Mårtensson
Ponto Pocket 2013
ISBN 978-91-7475-112-3, 464 sid

Detta är Peter James sjätte bok om kommissarie Roy Grace. Det är nyår i Brighton och efter en alkoholmättad nyårsbal på Metropole Hotel blir en kvinna brutalt våldtagen på väg till sitt rum av en våldsman som snor hennes skor. När en liknande händelse inträffar kort därefter inser Grace att han måste söka sig bakåt i tiden – 1997 härjade nämligen en våldtäktsman som pressen döpte till Skomannen sedan han våldfört sig på fyra kvinnor och mördat en femte innan han gick upp i rök. Nu gäller det att ta reda på om Skomannen har återkommit eller om det är någon som imiterar hans tillvägagångssätt.

Peter JamesSnart inser han att de har med samme man att göra och Grace forskar bakåt i tiden för at hitta ledtrådar. När han förstår likheterna inser han också att mannen måste fångas innan han mördar denna omgångs femte offer.

Peter James är ett av de nya, skickliga brittiska stjärnskotten och har fullt rättvist toppat de engelska försäljningslistorna på sistone. Han bor i Brighton tillsammans med sin svenska hustru Helen. Vid sidan av författandet arbetar han som filmproducent.

OLLE NILSSON

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22