DÖD MANS HAND

Sep 16th, 2009 | By | Category: 1998-1, Recension

Av Jan-Olof Ekholm
Valentin 1997

Det var ju väntat att någon av våra deckarförfattare skulle ta upp de kommunala skandaler med kontokort och annat som förpestat skattebetalarnas tillvaro de senare åren. Den som hann först blev alltså Jan-Olof Ekholm. Hans hjälte (och i den har boken blir han faktiskt riktig hjälte vid några tillfällen) Göran Sandahl har fått en viss mogenhet, utstöter inte lika ofta som förr göteborgska bakgårdsvitsar och lyckas för sin tidnings räkning avslöja det kommunala fifflet. Detta visar sig få skrämmande följder för redaktören när myglarna bestämmer sig för att slå tillbaka och tycks vilja döda sin plågoande.

Av tidigare böckers mer skämtsamma småstadsgisslande märks inte så mycket här. Det är en svart och i viss mån riktigt otäck historia som målas upp. Däremot är sättningen av texten mycket slarvigt gjort och det kompenseras inte helt av ett bra omslag av Ulf Castelius.

BARBRO LINDBORG  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22