DÖD MANS FOTSPÅR

Nov 14th, 2010 | By | Category: 2010-4, Recension

Omslag till Död mans fotspårAv Peter James
Dead Man’s Footsteps 2008
Översättning: Reine Mårtensson
Damm förlag 2010

En engelsman vid namn Ronnie Wilson befinner sig på morgonen den 11 september 2001 i New York i färd med att göra sig i ordning för ett möte i World Trade Centers södra torn.  Han kommer inte tillbaka till sin hustru i England, Lorraine, och hör inte av sig. Ronnie antas vara död och Lorraine får en nätt försäkringssumma att leva på. Men gör hon det?

Efter några månader är även hon försvunnen, och man antar att hon, otröstlig efter Ronnies död, tagit sitt liv.

Peter JamesEn annan huvudperson i romanen är en ung kvinna som uppenbarligen har anledning att gömma sig för någon som vill henne riktigt illa. Vi får följa Abby Dawson i hennes desperata försök att ligga steget före sin förföljare. Abby har tydligen något i sin ägo som någon är beredd att gå långt för att få.

De två spåren i handlingen närmar sig varandra tills vi ser mönstret och förstår vad som hänt. Då har mycket hänt, och vi har läst många sidor ganska spännande berättelse. Storyn gör gott bruk av 11 septemberhändelsen och flyttar också runt jordklotet några varv. Den bryter på anglosaxiskt manér av berättandet i det kritiska läget så att vårt intresse ska kunna hållas vid liv. Och det lyckas den ganska bra med – en spännande bok helt enkelt.

KERSTIN WALL

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22