DJÄVULSDOFTEN

Oct 27th, 2016 | By | Category: 2016-10 okt, Recension

Omslag till GjävulsdoftenAv Mons Kallentoft
Forum Förlag, 2016
ISBN 978-91-37-14615-7, 349 sidor

Med den tionde boken om Malin Fors inleder Mons Kallentoft en ny svit böcker där de fem sinnena har utgjort hans inspiration. Den börjar i moll. Malin har genomgått en personlig kris och dessutom har en ouppklarat fall fått henne att återfalla i sin alkoholism, svårare nu än tidigare. Hennes överordnade har bestämt sig för att ge henne ytterligare en chans. Kanske är det både en ny möjlighet, men också ett slags flykt. Här är hon tjänstledig från sitt vanliga jobb i Linköping och har hamnat som sambandsofficer på svenska ambassaden i thailändska Bangkok där lyx och misär lever sida vid sida.

Samtidigt är platsen farlig för en person som Fors. Som periodare hör hon ihop med sina begära oavsett det gäller sprit eller sex och i Bangkok är det inte långt till någondera. I synnerhet som att hon vid ankomsten dit befinner sig längst inne i sitt missbruk.

Enda chansen till räddning från begär och ensamhet är att dyka rätt in i arbete och det får hon när en svensk kvinna återfinns mycket brutalt mördad. Först och främst gäller det att ta reda på hennes identitet och sedan koppla henne till en thailändsk man och också hittats död. Hennes samarbete med landets polis, där rutinerna är annorlunda än i Östergötlands residensstad, och korruptionen i miljonstaden är besvärande.

Det har blivit en spännande, emellanåt djuplodande och ofta tänkvärd berättelse.

Mons Kallentoft är född 1968 och uppvuxen i Ljungsbro utanför Linköping men bor numera på Mallorca med sin familj. Han debuterade vid milliennieskiftet med thrillern Pesetas och har sedan dess gett ut ett stort antal titlar som också haft framgångar i flera länder än Sverige.

BJÖRN ENMAN

Mons Kallentoft

Mons Kallentoft. Foto Thron Ullberg

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22