DIREKTKONTAKT

Sep 9th, 2009 | By | Category: 1999-4, Recension

Av Phillip Finch
F2F 1999
Översatt av Anna Strandberg
B. Wahlströms 1999

Om det är någon av höstens böcker som verkligen ligger i tiden så det den här utomordentligt spännande thrillern, som lästes i en enda rysande sittning. Jo, det är sant. Plötsligt står det i klartext på internets VERBA INTERCHANGE att den person som just anmält sig på nätet kommer att mörda dig om du tar kontakt med honom. Han skriver vidare, denna tredagskväll klockan 1948:

KUNSKAP ÄR MAKT

MAKTEN ÄR MIN

DU KAN INTE GÖMMA DIG

Flera personer som läser detta tycker att det hela är ett stort skämt, vissa tycker det är att gå för långt, några tar kontakt med den presumtive mördaren, vilket senare kommer att visa sig vara ödesdigert.

Mördaren, som kallar sig Snowflake, är en dataexpert. Men när han möter filmproducenten Kate Levin får han problem. För Snowflake är problem till för att lösas och han blir endast mer upphetsad. Detta får honom att blotta sig.

Ytterligare ett datasnille finns med i bilden och det är Kates före detta man som snart dyker upp på skärmen.

En mycket spännande och roande/oroande thriller, som naturligtvis är ett måste för alla dataintresserade och som kanske kan få ut mer av bokens dataspråk än gemene man, som kanske inte år så bevandrad vad gäller detta.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22