DIAMONDS DILEMMA

Mar 13th, 2010 | By | Category: 2004-4, Recension

Av Peter Lovesey
Diamond Dust 2002
Översatt av Anders Emilson
Bra Böcker 2004

Engelsmannen Peter Lovesey (född 1936) har ett förflutet i underrättelsebranschen och är en uppskattad deckarförfattare i hemlandet. Innan han började skriva om Peter Diamond, kriminalkommissarie i Bath, hade han skrivit en hel del kriminalromaner från forna tiden. En del av dem hade Bertie som huvudperson, och inte vilken Bertie som helst utan den prins av Wales som sedermera blev kung Edward VII. I Diamonds dilemma har chefen för Baths mordkommission glädjen att se gängledaren Carpenter åka in på livstid för mord. Men nästa dag får Diamond en chock när hans hustru Stephanie hittas skjuten i en park. Det ser ut som hämnd men det kan också vara något annat. Flera polismäns hustrur har blivit mördade på senare tid.

Givetvis får inte Diamond sköta utredningen av detta senaste mord, men eftersom han är en halsstarrig polis av den gamla sorten kan han inte låta bli att agera privatspanare.

Lovesey skriver en utmärkt prosa, väl översatt av Anders Emilson, och som intrigmakare har han få övermän. Det här är en mycket spännande och väl genomarbetad polisroman.

LENNART BRÅDING  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22