DIAGNOS: STRYPT

Sep 25th, 2009 | By | Category: 2007-3, Recension

Av Peter Gissy
Semic 2007

Tanken bakom denna roman har minsann varit i säck innan den kom i påse. Kokar man ner den till sina minsta beståndsdelar hittar man den formel som snart sagt varje thrillerförfattare av rang använder sig av i årets (vilket som helst) bok: Man börjar med The Big Bang – här i form av ett sprängt passagerarfartyg – och arbetar sig upp till ett klimax. Huvudpersonen ska inte vara polis men ha någon form av relation med en sådan. Under resans gång ska man hitta ett antal lik, komma fram till att det ligger mycket farliga mäniskor bakom och före sista raden ska protagonisten vara nära att döden dö, men klara sig.

En amerikansk roman med detta upplägg brukar hamna på 500 sidor eller fler och flätas ihop så att man knappt märker tanken bakom. Gissys bok ligger på cirka 300 och där syns den hur tydligt som helst. De korta kapitlen ger inte rum för gestaltning så på sätt och vis tror man att man läser en synopsis.

BO JOHANNESSON  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22