DET VAR EN GÅNG EN LITEN FLICKA

Sep 18th, 2009 | By | Category: 1996-3, Recension

Av Ed McBain
There Was a Little Girl 1994
Översatt av Björn Linné
Norstedts 1996

En Matthew Hope-historia – författarens elfte – berättad i ett effektivt tempo med tätt svindlande ögonblick. Advokat Hope blir redan i bokens första rad nedskjuten i Calusas mest ökända kvarter och ligger sedan under hela berättelsens gång i halvkoma på intensiven.

Calusa i Florida är för McBain-fansen lika mycket hemmaplan som Isola i serien om 87:e. För oss andra som bara läser McBain lite då och då strör författaren ut tillräckligt med miljö för att vi inte skall känna oss totalt bortkomna.

En cirkus kommer till stan och med den ett lass problem och samla och nya försyndelser. En central figur är Willa Torrance, en underskön dam, 84 centimeter lång, som tre år tidigare förklarats död för egen hand, men var det egentligen inte mord? Och vad var det Matthew Hope nystat fram innan han själv blev skjuten. Det försöker hans medhjälpare och trogna vänner ta reda på, men den verkliga spänningen ligger i om Matthew själv skall vakna ur sin koma eller ej.

KERSTIN MATZ  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22