DET TOLFTE KORTET

Mar 7th, 2010 | By | Category: 2006-3, Recension

Av Jeffrey Deaver
The Twelft Card 2005
Översatt av Nils Larsson
Norstedts 2006

Utan tvekan är Jeffery Deaver en intrigens mästare, något som han visat ofta i de sju böcker som före denna kommit ut på svenska.

En 16-årig svart flicka från Harlem, New York är måltavla för den professionelle mördaren Thompson Boyd (lugn, jag avslöjar inte för mycket) och det verkar obegripligt. Varför vill denne skicklige mördare ta livet av en tonårig student? Hon är visserligen inte alldeles populär i sin skola, men det är knappast skäl för mord.

In på scenen ”vandrar” Deavers hjälte, den förlamade Lincoln Rhyme, och samlar ihop sin styrka. Alla är inte säkra på hans motiv heller. Fokus riktas in på kriminaltekniska bevis och därmed är gången krattad för en dödligjakt på en metodisk mördare som bara misslyckas enstaka gånger.

Deaver skriver med hänsynslöst driv och trots att Det tolfte kortet inte är hans bästa thriller någonsin är den fängslande och mycket underhållande.

HELGA LINDH  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22