DET SVARTA HJÄRTAT

Oct 27th, 2013 | By | Category: 2013-10 okt, Recension

Omslag till Det svarta hjärtatAv Holly Black
Black Heart 2012
Översatt av Carina Jansson
B. Wahlströms 2013
ISBN 978-91-32-15918-3, 303 sid

Den avslutande boken i ungdomsserien om Cassel och Lila, som utspelar sig i är värld där magi är olagligt, berättar om gangstersonen Cassel Sharpe som blivit lönnmördare hos maffians värste amerikanske fiende FBI.

Cassel kan förvandla sig och allting annat till vad som helst och därmed sänks mitt intresse för figuren oavsett hur bra författaren skriver och hur mycket hon försöker locka in mig i sin ”verklighet”. Naturligtvis finns en sens moral, det finns en sådan i alla sagor. Här, liksom i så många andra fall blir den att ”kärleken övervinner allt.”

Jag vet att den här serien som är fylld av spänning, magi, mysterier och dubbelspel har imponerat på många ungdomar som gillar att läsa fantasy. Det hjälps inte. Jag har svårt för böcker som seglar bort från logikens stränder mot en horisont där allt kan hända. Inte ens Tolkien lyckades slå klorna i mig.

Jag försökte gilla den här boken eftersom Lotta Olsson i DN tyckte om den. Hon menar att det här är en av de bästa fantasyserier hon läst på länge. Nu är jag glad att jag inte läst de övriga.

KJELL E. GENBERG

Holly Black

Holly Black. Foto Theodore Black

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22