DET REGNAR ALDRIG I EN BOND-FILM

Mar 31st, 2008 | By | Category: 2008-2, Recension

Omslag till Det regnar aldrig i en Bond-filmMen lite moln
hopas på boken

Yvonne Linder, filmvetare, har på Balkong förlag gett ut boken Det regnar aldrig i en Bondfilm. Det är en rolig och informativ liten skrift i pocketformet, lustigt designad i tvåfärgstryck rakt igenom. Man får sig till livs författaren Ian Flemings historia, filmernas historia liksom korta levnadsbeskrivningar om de personer som spelat betydande roller för filmernas tillkomst.

Allt detta är gott och väl – i synnerhet som ännu en Bondfilm är på väg.
Som titeln säger regnar det aldrig i Bondfilmer eftersom filmteamet söker sig till platser där solen skiner och James får tillfälle att utöva sina konster under blå himmel, i blått hav eller kolsvart rymd.

Troligtvis regnade det på förlaget under tiden boken skulle tillverkas. De skyndade in från Balkongen och hann aldrig göra något åt konstiga formuleringar, sär skrivningar, syftningsfel och andra tokerier, som att kalla kriget skulle ha tagit slut 1962 i och med Kubakrisen.

Men om man överser med detta får man lära sig en hel del matnyttigt. Om man är svensk kan man börja leta i garderoberna efter de serietidningar om Bond som gjordes i Sverige och ingen annanstans. De är nu värda en del på den märkliga internationella samlarmarknaden.

KJELL E. GENBERG  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22