DET ÄR ÖVER NU

Dec 1st, 2010 | By | Category: 2010-4, Recension

Omslag till Det är över nuAv Sten Lindqvist
Jengel Förlag 2010

Detta är Lindqvists femte roman i serien som började 2006 med Hälsa till mamma! Alla är utgivna på Jengel Förlag som specialiserar sig på Jemtlandica. Naturligtvis tilldrar sig denna bok i Östersundstrakten. Hans böcker ges endast ut i pocket, vilket är sympatiskt.

Huvudpersoner är två systrar som står varandra mycket nära, men ändå är helt olika. Rebecca är den lugna och trygga, men Elisabet är bräckligare och mer lättledd, men också vackrare.

Elisabet kastas in i ett äktenskap som inte är så genomtänkt.

Boken handlar mycket om kvinnomisshandel, men också om syskonkärlek och hämnd. Den är otäck i sina våldsbeskrivningar, men ändå skickligt skriven utan att på något sätt ta till några nya grepp. Men avslutningen av boken är inte helt stilenlig, och inte helt väntad. Det är kanske det som gör boken dess mest bestående intryck.

Förlaget säger sig ha sålt 15 000 ex av hans tidigare fyra romaner. Jag tror att de flesta läsarna är jämtlänningar som hellre vill läsa om kriminalhistorier i hemtrakten än de vanliga från storstadsområdena. Därför saknar jag fördjupade miljöbeskrivningar. Lindqvist prioriterar istället personteckningarna som är välgjorda.

NISSE SCHERMAN

Förlaget: www.jengel.se


Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22