DEN SVARTA TJÄRNEN

Sep 3rd, 2009 | By | Category: 2000-4, Recension

av Thomas H. Cook
The Chatham School Affair 1996
Översatt av P-O Nilsson
Forum 2000

En helt enkelt underbart fängslande berättelse från första till sista sidan, där läsaren till slut får veta den fruktansvärda hemligheten om vad som hände vid Svarta tjärnen år 1928. Men det skulle ta hela 70 år innan hemligheten avslöjades och då av en av de enda nu levande personerna från den tiden.

Det hela tar sin början redan 1926 då Elizabeth Channing, ung och vacker lärarinna, fick anställning vid den ansedda skolan i närheten av Cape Cod på den amerikanska östkusten. Hon är teckningslärare och blir inom kort mycket omtyckt både av elever och de andra lärarna. Särskilt en av lärarna fattar nu tycke för denna kvinna som är något yngre än han själv.

Det dröjer inte innan det skvallras i byn om förhållandet mellan miss Channing och läraren, som är gift och far till en femårig flicka. Men som så ofta är allt inte som ser det ut att vara. Deras relation leder till stora missförstånd för de inblandade, där bland annat skolans rektors son är en.

En skickligt berättad svart historia med mycken kärlek i. Jag har full förståelse över att MWA givit denna utomordentliga deckare sitt fina Edgarpris

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22