DEN SOMMAREN

Mar 15th, 2010 | By | Category: 2004-2, Recension

Av Liz Rigeby
Summertime 2003
Översatt av Gertrud Hemmel
Forum 2003

Den framgångsrika banktjänstemannen Lucy Schaffer är mitt i en viktig förhandling hemma i New York när hon får dödsbud och drar till Kalifornien. Någon har ofattbart tycker alla – mördat hennes far, den generöse, intelligente, oförarglige geologiprofessorn. I Kalifornien har Lucy sin släkt, sin före detta man, graven med sitt döda barn. Uppenbarligen har hon flytt New York men får nu mitt i sin sorg möta det förflutna.

Och det visar sig vara en hel massa ouppklarat. Liz Rigeby, för första gången på svenska, har gjort ett hyfsat hantverk. Det känns lite träigt i början, men sedan får hon fason på sitt skrivande, och det blir istället en smygande upptrappning av spänningen.

Men. Alltför mycket visar sig hänga ihop, om ni förstår vad jag menar, och upplösningen känns för präktig och är dessutom utan ett ordentligt svar på frågan ”varför”. Denna bok ska jag också glömma.

HANS STRANDBERG  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22