DEN SOM TÖRSTAR

Nov 15th, 2010 | By | Category: 2010-4, Recension

Omslag till Den som törstarAv Kristina Appelqvist
Alfabeta 2010

Snart har varje stad och landsända sin egen deckarförfattare. Förra året debuterade Kristina Appelqvist med en klassisk deckare i Skövde- och Västergötlandsmiljö. Hennes huvudperson är den nya rektorn vid Västgöra universitet, en miljö författaren känner till efter att ha varit kommunikationschef vid Högskolan i Skövde.

En modern deckare kan förstås inte ha bara en privatspanare utan för realismens skull behövs poliser, så också här. Det är den lokale krimchefen som dessutom har en spirande kärlekshistoria med rektorn.

Men en mordutredning tvingar kärleken till en time out. Den mördade, traktens numera världskända operasångerska, hittas mördad i en kista, liggande ovanpå den akademiker som ska begravas.

Så även begravningen får ta time out.

Girighet, gamla relationer, utpressning bildar ingredienser och även denna bok avslutas med “spännande” våldsinslag. Spännande citerat eftersom vi vet att hjältinnan ska klara sig, det ska komma fler böcker.

Det är ännu en deckare i lätt Maria Lang-nostalgisk anda, med av nödtvång något oklara personporträtt. Inte heller utnyttjas miljöerna helt, har man inte varit i Skövde får man ingen bild. Beskrivningarna av gamla prästgårdar har mer must.

Debuten kändes mer spännande, men gissnigsvis får vi möta rektorn igen.

LEIF-RUNE STRANDELL

Kristina Appelqvist

Kristina Appelqvist. Foto Peder Lingdén

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22