DEN SOM GAPAR EFTER MYCKET

Jul 24th, 2016 | By | Category: 2016-07 juli, Recension

Omslag till Den Som Gapar Efter MycketAv Kristofer von Beetzen
Lava Förlag, 2016
ISBN 978-91-87941-52-8, 302 sidor

Denna roman om rika men missnöjda människor i finansbranschen har sina intressanta sidor. Här finns karriärklättraren William Berner vars hustru inte tycker att han klättrar tillräckligt snabbt. Han utnyttjas av sin chef sin målvakt i en insideraffär och hamnar i fängelse. Han har förlorat allt och likt Edmond Dantès i Alexandre Dumas den äldres roman Greven av Monte Christo får han i sin cell all tid i världen att fundera ut en gruvlig hämnd.

Kristofer von BeetzenTyvärr har det blivit en spänningsroman utan alltför mycket spänning och mer en livsstilsberättelse om folk som anser sig vara finare än andra människor, om inhandlande av lyxbostäder i huvudstaden och andra aktiviteter som en fattig recensent har svårt att relatera till.

Dock är boken välskriven med väl utförda miljöbeskrivningar av hyfsade personporträtt. Den som är mer insatt i de välbärgades problematik har troligen ett större utbyte av berättelsen som emellanåt har underhållande poänger.

Kommunikationsrådgivaren och romandebutanten Kristofer von Beetzen, stockholmare född 1972, har tydligen kvalifikationer att skriva om det boken handlar om. Namnet tyder på adlighet men han föddes Johansson och fick förhandla med sin hustru innan han kunde byta efternamn.

LEIF PETER JONSSON

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22