DEN SOM DÖDAR DRAKEN

Jul 2nd, 2008 | By | Category: 2008-4, Recension

Omslag till CDn Den som dödar drakenAv Leif GW Persson
Inläst av Peter Andersson (10 tim 39 min)
Bonnier Audio 2008

GW Persson har lagt Palmemordet bakom sig och blivit lite mer lättsam i sättet att skriva (men manéren finns kvar i återkommande repliker som ”Jag hör vad du säger” och liknande). Tydligen har han också insett att han mobbat sin antihjälte Evert Bäckström länge nog.
Bäckström är forfarande en jäkla buffel och en man som i rasism och kvinnoförakt slåt knut på sig själv – men han är ingen usel polis. Persson säger det inte rakt ut, men de frågor och slutsatser från polaren Evert som kommer fram berättar om varför kommissarien överlevt hetluften så länge.

Här har han fått flytta från polisens cykelkällare i Stockholm till mordroteln i Solna där fyllskallen och pensionären Karl Danielsson blivit mördad i något som ser ut som en gräl mellan gelikar. Detta upptäcks av ett tidningsbud som visar sig ha försvunnit när Bäckströms (och de andras) utredning tycks komma fram till att mordet inte var ett fyllegräl trots allt.

Peter Andersson läser rutinerat fast utan de dialekter och andra ljudekvilibrismer som exempelvis Tomas Bolme i Mellan sommarens längtan och vinterns köld.

MARTIN ANDERSSON

Se också recensionen av boken

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22