DEN SJUNGANDE SKORPIONEN

Mar 15th, 2010 | By | Category: 2004-2, Recension

Av Birgitta Edlund
Norstedts 2003

Noomi Kraus, känd sångerska internationellt, vänder hem för att sjunga i sin hembygds kyrka. En bejublad konsert. Men vintern är kall i de Värmländska skogarna och under konserten hittas en gammal man död, ihjälfrusen. Det visar sig dock att han har fått ett kraftigt slag i bakhuvudet. Har han fallit, eller…?

Noomi, en diva, bjuds till Herrgården där inget sparas för att till fredsställa alla hennes önskningar. Hysterin kring henne kom att få det lilla värmländska samhället i gungning.

Härskarinnan på Franshyttan, Ebba Fager, har en bakgrund som det talas om i samhället. Hennes giftermål och därmed åtföljande rikedom föll inte i god jord. Dessutom hade hon exklusiva lustar, dyrbara sådana. Orchidéer. När man i den dödes lägenhet fann den mest exklusiva orkidéesamlingen i norden måste alla undra.

Birgitta Edlund har värmländskan i sitt blod. Selma Lagerlöf kommer för en. Vargar. En tjuvskytt, som avskyr vargar tar en mycket viktig plats i dramat. Helt igenom en gedigen spänning.

MARGARETA MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22