DEN SJUNDE DJÄVULEN

Sep 4th, 2009 | By | Category: 2002-2, Recension

Av Håkan Borgström
Alfabeta/Anamma 2001

Just nu är det två stora saker som intresserar alla de högtekniska länderna och deras vetenskapsmän. Det är i första hand IT-världen och i andra hand den så kallade genmanipulationen. Två viktiga komponenter i vår framtida värld. Kan vi klara av dem? Det är frågan som genforskaren Liselotte och hennes man Calle ställs inför, hon som genforskare på ett stort läkemedelsföretag i  Södertälje, han som ägare till en liten databutik på Söder i Stockholm.

En spännande och småmysig deckare för i första hand läsare som är något så när insatta i datorer och det som händer med våra gener på olika forskningscentra världen över. Calle får med hjälp av en annan man, Lasse, som odlar giftfria grönsaker på Ornö, idén till ett revolutionerande virusskydd och Liselotte och hennes företag är mitt inne i en avgörande skede som kan revolutionera framtiden.

En deckare/thriller som manar till stor eftertanke. Vad är det egentligen vetenskapsmännen håller på med? Är det värt priset? Frågorna är många och både Liselotte och hennes Calle får vara med om många spännande turer innan slutet är nått.

MARGARETA MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22