DEN SISTA SPIKEN

Jul 12th, 2021 | By | Category: 2021-07 juli, Recension

Omslag till Den sista spikenAv Stefan Ahnhem
Forum, 2021
ISBN 9789137152431, inbunden, 480 sidor

Författaren är trogen sina karaktärer. Vi får den sjätte thrillern om poliserna Fabian Risk från Sverige och Dunja Hougaard från Danmark. Den här gången tilldrar sig det mesta på andra sidan sundet. Miljöerna är mestadels danska.

Varje gång jag läser Stefan Ahnhem förvånas jag av hans fantastiska förmåga att skapa halsbrytande scener och intriger som tar ut svängarna. Trots det kanske lite för omfattande sidantalet ges det inte mycket tid till vila och eftertanke.

Sannolikhet står inte överst på listan över bokens egenskaper. Men jag föreställer mig att författaren erbjuder läsarna ett kontrakt. Låt mig skriva så här, låt mig underhålla er och acceptera att det inte alltid är så trovärdigt. Och eftersom Stefan Ahnhem är så skicklig på det han gör så skriver vi på med glädje.

Kim Sleizner är dansk polischef. Han är ett svin och den mest korrupta man kan tänka sig. Dunja gör allt hon kan för att få honom fast, men han verkar ha nio liv och är listigare än alla rävar man kan räkna. Hon går under jorden med sina två medarbetare för att ägna all tid åt att spana på Sleizner.

En man från den danska underrättelsetjänsten hittas död tillsammans med en kvinna. Starka krafter försöker påverka utredningen, men den närmar sig mer och mer Dunjas grupp.

Fabian, i Helsingborg, får ett besked som ställer allt på ända. Hela hans familjeliv är hotat. Fabian försöker få svar på vad som hänt. Finns det något som helst samband med vad som samtidigt händer med Dunja?

Stefan Ahnhem är tveklöst en av Sveriges främsta actionberättare. Han är en underhållare för de som uppskattar högspänning. Den här boken gör ingen besviken.

NISSE SCHERMAN

Stefan Ahnhem

Stefan Ahnhem. Foto Les Kaner

Taggar: , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22