DEN SISTA MRS PARRISH

Apr 11th, 2018 | By | Category: 2018-04 apr, Recension

Omslag till Den sista mrs ParrishAv Liv Constantine [pseud för Lynne och Valerie Constantine]
The Last Mrs Parrish, 2017
Översatt av Susanne Andersson
Harper Crime, 2018
ISBN 978-91-509-3119-8, 413 sidor

Dåliga flickor är inte det sämsta skrev Blandaren för många herrans år sedan. En sådan tös är Amber Patterson i denna smått djävulusiskt konstruerade debutbok av de debuterande systrarna Lynne och Valerie Constantine.

Lynne och Valerie ConstantineHon kommer från en fattig bakgrund i mellanvästern och har bestämt sig för att få det bättre, mycket bättre, så hon siktar in sig på det välbärgade paret Daphne och Jackson Parrish som bor med barnen Bella och Tallulah i kustsamhället Bishops Harbor vid Atlantens Long Island Sound. Hon ser till att bli vän med Daphne och förför sedan Jackson, allt i avsikt att bli den nästa fru Parrish med allt vad det innebär i rikedom och inflytande.

Man baxnar inför hennes Ripley-lika sociopatiskt kallblodiga manipulerande för att röja alla hinder ur vägen.

Läsaren blir så indoktrinerad att man hejar på Amber men ungefär mitt i boken byts perspektivet och man får historien serverad ur Daphnes synvinkel och man får alltsammans presenterat från ett annat håll och blir förbluffad.

Ambers förflutna är inte helt fläckfritt och bör hållas hemligt, allt annat kan leda till katastrof.

Den debuterande författarduon skriver förunderligt drivet och moget. Spänningen stiger oavbrutet mot det överraskande slutet.

Det är synd att boken har ett så lamt och frånstötande omslag. Innehållet är desto bättre. Svårkatalogiserat kanske. Det är marigt att avgöra om det är en historia i subgenren dark romance (svenskt namn saknas), en psykologisk spänningsroman eller en samtidsroman. Kanske alltsammans på en gång. Nöjsam att läsa är denna melodram i vilket fall.

Liv Constantine är pseudonym för de författande systrarna Lynne och Valerie Constantine. De bor i var sin ände av USA men umgås elektroniskt dagligen. Den sista mrs Parrish är deras debutroman.

INGER STRANDBERG

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22