DEN OSYNLIGE MANNEN FRÅN SALEM

Sep 6th, 2013 | By | Category: 2013-09 sep, Recension

Omslag till Den-osynlige mannen från SalemAv Christoffer Carlsson
Pirat 2013
ISBN 978-91-642-0415-8, inb, 350 sid

Det är slutet på sommaren. En ung kvinna hittas skjuten till döds i ett härbärge för Stockholms hemlösa. Tre våningar upp vaknar polisen Leo Junker i sin lägenhet av blåljusen.

Christoffer CarlssonSökandet efter en gärningsman börjar. Varje steg framåt som tas leder längre in i en labyrint, skapad av någon som inte går att fånga.

Leo Junker är uppväxt i Salem. Två andra personer från samma område, syskonen John och Julia, blir hans vänner på olika sätt och kommer att betyda alltmer för honom. En fjärde person förekommer i handlingen som blir den svages hackkyckling och dessutom katalysatorn för dramats verkliga begynnelse.

Det är ett intressant grepp Carlsson tar med de fåtaliga personerna, men polisromanen kunde lika gärna vara en social skildring av en storstadsförort och dess unga invånare, i det här fallet Salem.

Den här romanen är den första i en aviserad serie om polisen Leo Junker. Carlsson är ung och det märks när han skall skildra äldres tankar. Men Christoffer Carlsson kan med åren, han har flera av förutsättningarna för detta, bli en av våra mest uppmärksammade författare oavsett om han skriver kriminalromaner eller helt traditionella skönlitterära böcker.

LENNART HÖGMAN

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22