DEN MÖRKA SIDAN

Nov 6th, 2013 | By | Category: 1998-2, 2013-11 nov, Recension

Omslag till Den mörka sidanAv Sylvain Runberg & Oliver Martin
Ordbilder förlag 2013
ISBN 9789185269334, 150 sidor

Satoshi är snygg, lyckligt gift och har jättefina betyg från ett förnämt universitet. Men istället för att bli journalist jobbar han som konsult på en firma i Tokyo, långt ifrån sin familj. Dagarna tillbringar han på jobbet, kvällarna i sin låda med säng till hotell.

Mayumi är sekreterare på samma arbetsplats och hon trånar efter Satoshi. Hon vet att han är gift men hoppas ändå att han ska vara mannen för henne och kunna glömma bort sin trasiga familjesituation. Det blir knappast lättare av den japanska kontorsmiljön där man hela tiden måste tänka på vem man ska fjäska för och vem man kan baktala när.

Den mörka sidan handlar om vad människor är beredda att göra för lite lycka i ett annars så inrutat och förutsägbart liv. Den är välritad, välberättad och även om den är lite svår att föreställa sig att alla ska uppskatta den så är den inte tråkig. Men som andra serier jag läst på sistone så tar första delen slut lagom tills det börjar bli intressant. Orkar man igenom denna smått tröga första del så vill man trots allt läsa nästa del. Det är där allt verkar hända framöver.

JOHANNES GENBERG

Sylvain Runberg

Sylvain Runberg

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22