DEN INRE KRETSEN

Sep 11th, 2009 | By | Category: 2005-4, Recension

Av Mari Jungstedt
Albert Bonniers 2005

Under en het högsommar pågår en internationell utgrävningskurs på Gotlands västkust. Deltagarna ska gräva ut en vikingatida hamn med många fynd. Den härliga gemenskapen får ett abrupts slut när en av studenterna, den 21-åriga holländskan Martina Flochten, hittas mördad på en fågelholme inte långt ifrån utgrävningsplatsen. Kriminalkommissarie Anders Knutas och hans kolleger hittar tecken på ritualmord och när några töser hittar en halshuggen ridhäst vars huvud sedan återfinns på en påle utanför byggnadsnämndens ordförandes hem förbryllas de ytterligare.

Bonniers har bestämt sig för att Jungstedt är deras deckardrottning par preferense (DN 25 september 2005) och det är givetvis ett tecken på att hon är skicklig och skriver spännande.

Att jag har viss ovilja mot intriger som har smak av Knutby och Jamestown är en helt annan sak. Däremot tycker jag att hon alldeles utmärkt skildrar känslor som längtan och åtrå. I den här boken är det TV-reportern Johan Bergs inre turbulens som beskrivs extra väl.

INGER STRANDBERG  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22