DEN GEMENSAMMA NÄMNAREN

Mar 19th, 2010 | By | Category: 2003-4, Recension

Split Second 2003
Av David Baldcci
Översatt av John-Henri Holmberg
Bra Böcker 2003

Kan det vara möjligt att två Secret Service-agenter med åtta års mellanrum gör bort sig så totalt att två presidentkandidaters liv går till spillo? Ja, tydligen. Den förste, Clyde Ritter, skjuts ihjäl mitt framför ögonen på agent Sean King.

Detta sker när hans blick för en bråkdel av en sekund lämnar den han ska skydda.

Den andre, John Bruno, kidnappas mitt framför ögonen på agent Michelle Maxwell. Hon lämnar honom obevakad för någon minut i ett närliggande rum, och han försvinner spårlöst.

Avsked för den ene och en ren degradering för den andra gör att de brinner av revansch och tillsammans beslutar de sig för att klara upp de bägge fallet. Naturligtvis under hårt motstånd från de egna, som till och med misstänker dem för medverkan i mordet och kidnappingen.

Baldacci har satt samman ett puzzel med bitar som verkligen inte tycks passa ihop. Så småningom faller dock den ena biten efter den andra på plats – på ett logiskt sätt. Dock tycker jag nog att de avslutande kapitlen går i alltför liknande Jams Bond-stil för att tilltala min smak. För mycket prat mellan de ”goda” och de ”onda” gör storyn mindre trovärdig även om det är minst sagt spännande.

IWAN MORELIUS

   Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22