DEN FÖRBANNADE TUREN

Mar 11th, 2010 | By | Category: 2005-2, Recension

Av Robert Kangas
AlfabetaAnamma 2005

Robert Kangas brukar skriva om ett Sverige som håller på att förvandlas till avflyttningsbygder där folk tycks kunna leva på allt annat än pengar. Men de monetära mekanismerna kommer även till glesbygden. I denna sin senaste roman utnyttjas de djupa värmländska skogarna av en internationell prostitutionsliga och de gangsters som kommer dit för att stoppa undan sina ”varor” är minsann inga snälla herrar.

Det är inte heller kunderna, höga svenska herrar som lämnar de tättbebyggda städerna där de sitter och bestämmer för att ta ett nyp av en moldavisk sexslav långt borta i ett svenskt ingenting. Det låter osannolikt och är det kanske också.

Kangas skriver dock så rappt och medryckande att man sväljer underligheterna. När boken är utläst sitter man och funderar lite över vad den är – kanske en hybrid av Berhard Nord och norske westernförfattaren Kjell Hallbing.

JAN NYGREN  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22