DEN FJÄRDE PUNKTEN

Sep 5th, 2009 | By | Category: 2002-3, Recension

Av Willy Josefsson
Wahlström & Widstrand 2002

Jag skulle nog vilja klassa denna Josefssons sjätte deckare som hans, om inte i särklass, så dock bästa. De övriga har varit bra och läsvärda, men den här har något speciellt över sig.

En nioårig pojke har dödats och allt tyder på att han blivit utsatt för sexuellt våld. Hans kläder är delvis sönderbrända.

Josefssons huvudperson är kyrkoherde Eva Ström, som inte uppför sig så som de flesta tänker sig en kyrkoherde. Hon svär och kan till och med vakna upp med baksmälla. Men oj så mänsklig hon är och vilken härlig bekantskap för dem som ännu inte träffat på henne. Det är mycket farligt som händer, men mest under ytan utan. En farlig organisation har snabbt förstått att kyrkoherden utgör ett hot mot den.

För Eva Ström innehåller ”den fjärde punkten” svaret på den komplicerade mordgåtan – nämligen motivet. Till sist kommer hon på det och mordet klaras upp. Men fortfarande kvarstår vissa outrätade frågetecken, som gör boken ännu mer intressant ur läsarens synvinkel.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22