DEN ENSAMME GALNINGEN

Sep 19th, 2009 | By | Category: 1996-1, Recension

Av Kjell E. Genberg
Läsförlaget 1995

Kjell E. Genberg har kommit med sin andra thriller om Enheten, organisationen där alla har skelett i garderoberna och sitter fast utan möjlighet att komma loss. Enheten verkar inom säkerhetspolisens ram, men utanför dess budget och kontroll, och har en chef som heter Ian DelCour.

Statsministerns dotter kidnappas av två före detta poliser, och i och med detta dåd nystas en helt otrolig historia upp, som går tillbaka till den februarikväll för snart tio år sedan då Olof Palme mördades. Johanna Stjärne och Allan Hjort, som jobbar inom Enheten, får vara med om många tuffa tag och det är inte många sekunder man får ”vila” när man läser Genbergs bok. Det händer saker hela tiden och många personer är inblandade.

Boken är fartfylld och spännande och jag är sugen på att läsa mer om Enheten – organisationen som fortfarande eller nio år är totalt okänd, men där befogenheter och resurser är enorma.

HELEN STENBACK  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22