DEN EDSVURNA

Sep 18th, 2009 | By | Category: 1996-3, Recension

Av George Dawes Green
The Juror 1995
Översatt av Lennart Olofsson
Forum 1996

Huvudpersoner: Annie som utsetts till jurymedlem nr 224 samt Mästaren med en mängd olika barn. Han kallas Mästaren eftersom han verkligen är en sådan, vilket läsaren får åtskilliga prov på.

Annie är alltså en jurymedlem vars uppgift är att antingen fria eller fälla en beryktad maffiaboss som uppenbarligen mördat ett antal personer, bland dessa en liten pojke. Allt med berått mod och helt känslolöst som alla vet måste en jury vara enig. I denna kusliga thriller, en av de mest spännande jag läst, hotas Annie av mästare som hotar att döda hennes son om hon inte väljer ”icke skyldig”.

Vad gör en mor när hennes son hotas av ett mäktigt mordsyndikat? Annie gör en hel del i denna spännande thriller, som också filmats. Bokens språk är en ren njutning, vilket förhöjer effekten av läsningen. I år har jag ännu inte hittat någon som kan tävla med George Dawes Green. Njut boken, men bered er på kuslig läsning.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22