DEN ANDRA KVINNAN

Oct 9th, 2018 | By | Category: 2018-10 okt, Recension

Omslag till Den andra kvinnanAv Sarah Pekkanen & Greer Hendricks
The Wife Between Us, 2018
Översatt av Peter Samuelsson
Modernista, 2018
ISBN 978-91-7781-346-0, 377 sidor

Det här är en bok som lurar dig att tro att du läser om svartsjuk kvinna som är besatt av den som ersatt henne, att det handlar om en kvinna som är på väg att återigen gifta sig med en man som hon älskar och du inbillar dig att du läser om en fru som var en katastrof stor nog för att göra sig av med henne. Du läser in motiv och relationsproblem.

Gör inte det.

Det börjar med den unga läraren Nellie som har två jobb för att få det att gå ihop samtidigt som hon förbereder sig att gifta sig med den perfekte Richard som hon träffade på planet mellan Florida och New York. Richard har i sin tur lämnar sin hustru Vanessa och nu är Vanessa, som jobbar med försäljning på det stora varuhuset Saks, otroligt svartsjuk och tänker göra allt för att det nya giftermålet inte ska bli av.

Hendricks och Pekkanen berättar sin spännande och komplicerade historia ur en mängd synvinklar och gör sitt bästa för att bedra läsaren hela tiden. Jag inbillar mig vara en van läsare men de överlistar mig hela tiden. Borde inte förlåta men gör det med ett leende på läpparna och nackhåren i givakt medan jag slukar de korta kapitlen.

De olika personerna är gediget skildrade och deras hemligheter kommer till ytan efterhand. Om jag berättar mer vore jag oschysst mot historien och mot författarna, dessa härliga bedragare som heter Sarah Pekkanen och Greer Hendricks som här debuterar som ett skrivande lag.

Greer Hendricks är i botten journalist, utbildad på Columbia University. Hon arbetade på tidskriften Allure innan hon blev förlagsredaktör på det stora bokförlaget Simon & Schuster där hon blev kvar i tjugo år. 

Sarah Pekkanen är författare som ensam skrivit sju lyckade romaner innan hon slog sig ihop med Greer Hendricks. Nu lär de båda arbeta på en uppföljare.

NINNI C. LARSSON

Sarah Pekkanen och Greer Hendricks

Sarah Pekkanen och Greer Hendricks. Foto Bill Miles

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22