DEN 37:e TIMMEN

Sep 10th, 2009 | By | Category: 2006-2, Recension

Av Jodi Compton
The 37th Hour 2004
Översatt av Anna Strandberg
Forum 2005

Gift med en polis, själv polis förstår kriminalinspektör Sarah Pribek att något allvarligt har inträffat när hon kommer hem till sitt hem och finner sin mans nyligen packade väska under hans säng samtidigt som hon ser att telefonsvararens lampa blinkar. Mannen ska iväg på en längre fortbildningskurs på Quantico, polisernas utbildningsskola, men har inte kommit fram, säger man när hon lyfter på telefonluren. Var är han, varför har han inte inställt sig?

Sarah vet att det första dygnet, eller de första 36 timmarna, är mycket viktiga när det gäller försvunna personer. Hennes fortsatta undersökningar för henne bakåt i tiden och till den plats där hennes man växte upp under sin barndom.

Hon ser det också som sin uppgift att ta hand om sin närmaste kollega, vars dotter brutalt mördats. Till råga på allt är mördaren nu frigiven och är bosatt inte långt frun kollegans bostad.

En ren sträckläsare med många bottnar och med fina personbeskrivningar.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22