DEATH OF A BIBLIOPHILE + GIFT OF SANCTUARY + The Secret Case of Sherlock Holmes

Sep 5th, 2009 | By | Category: 1999-3, Recension

DEATH OF A BIBLIOPHILE
by Bartholomew Gill

GIFT OF SANCTUARY
by Caudace Rubb

The Secret Case of Sherlock Holmes
by Donald Thomas
? 1999

En mycket lämplig trio att ta med på en resa. En typisk deckare (Gills), en historisk sådan (Robb) samt en hederlig Sherlock Holmes-story nyligen upphittad i gamla gömmor.

Boksamlaren/bibliofilen Herrick hittas naken och synnerligen död med ansiktet liggande mot sidan av en uppslagen bok. Samma sida ligger fotokopierad bredvid honom. Alla tecken tyder på en hjärtattack, i alla fall till en början. Men ytterligare undersökningar av dödsfallet ger kommissarie Peter McGarr andra vinklingar.

Owen Archer, exsoldat och spion, som vi lärt känna i hela fem tidigare böcker, är anställd av The Duke of Lancaster att rekrytera bågskyttar eftersom hans herre avser att gå i krig med fransmännen. Ett mord på en av hertigens livvakter måste utredas plus en juvelstöld. Tiden är 1369 och den som älskar den här typen av historiska deckare är valet lätt.

Vissa efterlämnade papper, sammanställda av Dr Watson och undanstoppade i London på Chancery Lane kommer plötsligt i dagern och avslöjar hur Sherlock holmes 1907 löser fallet med stölden av de irländska kronjuvelerna, kung George V:s bigami samt de mycket bisarra omständigheterna kring president Faures dödsfall.

IWAN MORELIUS

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22