DEAN KOONTZ. A WRITER’S BIOGRAPHY

Jan 1st, 2009 | By | Category: 1999-2, Recension

By Katherine Ramsland
Harper Prism 1998

Oftast läser man biografier om någon som har gått ur tiden Så icke fallet med denna i mitt tycke otroligt spännande och välskrivna biografi över en av vår tids stora fenomen i genren, Dean Koontz. Författarinnan har tidigare gjort sig ett välrenommerat namn genom en liknande biografi om Anne Rice. Här går hon verkligen Koontz inpå livet och utelämnar inget av hans förflutna. Hon skildrar hans svåra barndom med en alkoholiserad far och en mycket sjuklig mor, som så ofta blev misshandlad av sin man Koontz lämnar ut sitt hela jag och genom Ramsland får kännedom om hans envishet, hans svåra kamp att göra sig ett namn. Han visste att han har kapaciteten, det gällde bara att finna nyckeln, låsa upp och komma loss.
Han träffar under denna kamp den ytterst förstående kvinna som blev hans hustru och stridskamrat under de svåra åren. Nu kan de tillsammans njuta frukterna av hans hårda och disciplinerade arbete. En mycket, mycket läsvärd och bra biografi som jag vill rekommendera.

IWAN MORELIUS

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22