DEAD FISH

Jan 1st, 2009 | By | Category: 1999-2, Recension

by Ruth Carrington
Forth Estate Original Pocket 1998

Dr. Quinn kommer hem till sitt hus efter en veckoslutsresa och finner att dörren står på glänt och ut kommer en polis bärande på en kartong. ”Dr. Quinn?” Han svarar ja på frågan, men känner sig som ett levande frågetecken. ”Dr. Geoffrey Quinn?” han nickar och polisen visar sitt kort. ”Jag är kommissarie Manning och ni är arresterad som misstänkt för mordet på er fru Nicola och era två barn Jessica och Thomas!”
Handfängsel sätts på honom, de kändes vassa och kalla. Quinn förstod ingenting och förstummad fördes han in i en polisbil, Detta var en sann mardröm, det skulle bli en lång sådan. Under förhören framgick att grannar hade känt en obehaglig lukt från röken ur skorstenen, man hade inte sett Nikki och barnen på flera dagar.
Polisen finner resterna av en kropp, styckad och mest bara ben kvar i eldningspannan. Quinn bedyrar sin oskuld, bad att få en advokat. Han ber en granne och vän, Bill Taylor, att rekommendera en bra sådan. Denne visar sig vara ointresserad av fallet och istället kommer Alison Hope till hans hjälp.
Hon är tuff och rak men till att börja med osäker om hans oskuld. Med tiden får han dock hennes förtroende. Under utredningen kommer detaljer upp som Alisons gode vän George, privatdetektiv, har luskat ut. Det visar sig att Nikki har umgåtts i mycket suspekta kretsar där knark, sexorgier och också barn förekommer som sexobjekt. Dr. Quinn blir svårt skadad, det skulle se ut som självmord, men visar sig vara försök till mord. Alisons bil sprängs i luften och meningen var att hon skulle ha suttit vid ratten. George utsätts för något som ska se ut som en bilolycka.
I sanning mycket hårda killar, som inte drar sig för något. Knark ger ju stora pengar. En mycket intressant uppläggning med stor spänning rakt igenom med ett fint slut.
Ruth Carrington är en pseudonym för i Sverige välkände Michael Hartland med några mycket bra och verklighetstrogna thrillers bakom sig. Detta är den första i en serie med advokaten Alison Hope i huvudrollen.
Hon är mycket välkommen tillbaka!

MARGARETA MORELIUS

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22