DE VITA VÄGEN

Mar 12th, 2010 | By | Category: 2005-1, Recension

Av John Connolly
The White Road 2002
Översatt av Jan Malmsjö
Bokförlaget Forum 2004

Charlie Parker är huvudperson i Den vita vägen. Han är en före detta polis som sadlat om till privatdeckare och nyligen har han mist fru och barn. Nu hotas han och hans nya kvinna av en galen präst. Bakom ligger ett fall som Parker löst och gjort att prästen hamnat i fängelse. Men prästens makt att både tränga sig under skinnet på Parker och dupera rättsväsendet är stor. Trots detta lämnar Parker hemmet när en gammal vän behöver hans hjälp med ett hopplöst fall. Det fall som Parker ska lösa handlar om en svart man som anklagas för mord på en vit kvinna från förmögen gammal slavägarsläkt.

Det är inget fel på ingredienserna. Allt finns där: mord, försvinnanden, hårdkokt deckare och ett färgstarkt persongalleri. Men det blir lite för mycket av det religiösa, mystiska och för många hämnande änglar för att passa min smak. Även dialogen kan bitvis kännas så pass ”hårdkokt” att den gått ett steg för långt. Trots detta är den bitvis rätt spännande.

LOTTA MAGNUSSON  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22