DE UTVALDA – Första boken om Tjuven Althalus

Jan 18th, 2008 | By | Category: 2001-4, Recension

Av David och Leigh Eddings
The Redemption of Althalus 2000
Översatt av Ove Fransson
Wahlströms 2001

Som så ofta är detta bara en halv bok. Eddings skriver så långt att förlaget tvingas dela på hans manuskript. Ekonomiskt är det givetvis en fördel. Eddings är av goda skäl en storsäljare och fantasyfansen många. Nu har dessa fått ännu en värld att hålla reda på. Den skapades ur kaos av guden Deiwos och hans gudabror Daeva blev arg och bestämde sig för att krossa brorsans verk.
Huvudperson är tjuven (emellanåt också mördaren) Althalus som fått uppdraget att stjäla en bok ur Huset vid världens ände. Utbytet skulle bli bra, men han hittar något mer än bara boken. I huset finns också en talande katt som väntat på honom och han kan inte komma ut. Alla dörrar är låsta.
Det visar sig att Deiwo skrivit boken och därmed har tjuven blivit den som utvalts att rädda världen. Från denna ganska skojiga öppning fortsätter det som det brukar och vi får vänta ett tag innan boken med slutet dyker upp.

ÅSA PETTERSSON

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22