DE OVÄLKOMNA GÅVORNA

Jan 14th, 2008 | By | Category: 2001-3, Recension

Av Börje Jibestrand
Sellin 2001

Detta är en ganska dyster historia om den slentrianlevande Ernst, invandrad från det krigsdrabbade Holland, som en dag upptäcker att han har förmågor utöver det vanliga. Förlaget menar att boken handlar om människors fascination för det okända, om deras undvikande av sanningar och oförmågan att se sina inre konflikter. Jag uppfattar den snarare som en allegori över längtan att låta någon annan ta ansvaret för sådant som kan komma att hända (Amnesty, Greenpeaee, Attac) och vad som kan inträffa när hjältarna sviker.
Det är ingen deckare trots att brott inträffar och att brott ligger i botten. Som så många debutanter lägger författaren det mesta av sin kraft i inledningen. Sedan börjar det sacka betydligt och tyvärr försvinner också en stor del av underhållningsvärdet.
Men författaren är mycket välkommen åter. Förhoppningsvis med en idé som ar hållbarare, för skrivkunnigheten och berättelseförmågan finns redan.

HELENA GENBERG  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22