DE OBARMHÄRTIGA

Mar 15th, 2010 | By | Category: 2004-2, Recension

Av Willy Josefsson
Wahlström & Widstrand 2003

I södra Sverige, på ett sjukhus i Ängelholm, händer mystiska saker när huvudpersonen Martin Olsson blir intagen för en, som han tror hjärtinfarkt. Det visar sig dock vara en magåkomma och han skrivs ut redan dagen därpå. Men natten han tillbringat på sjukhuset, som har ont om sjukhusplatser, får han vara med om ett mystiskt dödsfall. Så mystiskt att han beslutar sig för att göra en egen undersökning. Något pågår nere i kulvertarna och i de rum som finns där, men vad? Något måste vara i grunden fel när friska människor plötsligt avlider. Är det kanske en ”sjuk” människa som vill ge dödshjälp? Nej, det är till synes helt friska människor som plötsligt avlider. Flera av sköterskorna och skötarna uppträder underligt och Martin törs inte lita på någon av dem. Kanske på den unga sköterska som han fattat tycke för under sin natt på sjukhuset. Men även hon verkar vara svårflörtad när han gör vissa trevande försök att etablera kontakt.

Detta är Josefssons sjunde deckare och det är lätt att tycka om hans pensionerade polis Martin Olsson, som vi lärt känna från flera tidigare romaner.

Den här spännande deckaren tar verkligen upp ett mycket stort problem inom sjukvården, men jag ska inte avslöja alltför mycket här utan överlåter åt läsaren att komma underfund med denna skrämmande realitet, som med all säkerhet redan har fungerat i många länder.

MARGARETA MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22