DE LEVANDES RIKE

Mar 8th, 2010 | By | Category: 2006-1, Recension

Av Nicci French
Land of the Living 2002
Översatt av Carla Wiberg
Damm 2005

Bakom pseudonymen Nicci French döljer sig det gifta paret Sean French och Nicci Gerrard. Båda är välkända brittiska journalister. Öppningen är stark i deras De levandes rike som utgavs på Richters första gången den kom ut. En kvinna ligger bunden till händer och fötter i absolut mörker. Någon har trätt en huva över hennes huvud och hon försöker febrilt minnas vad som hänt och var hon är. Hon är inte riktigt säker på om hon är levande begravd eller om hon har dött. Så kommer hennes plågoande in och man förstår att kvinnan ifråga är kidnappad. Men det verkar inte handla om någon lösensumma utan snarare om makt och lust.

Den yttre miljön är London, men det är nästan oväsentligt. Den mardrömslika handlingen utspelas snarast inuti huvudpersonen Abbie när hon försöker ta reda på vad som hänt henne. Författarparet håller mästerligt spänningen på topp hela boken igenom.

PER MAGNUSSON  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22