DE KALLAR OSS ZOMBIER

May 7th, 2018 | By | Category: 2018-05 maj, Recension

Omslag till De kallar oss zombierAv KG Johansson
PulpFic förlag, 2018
ISBN 978-91-984127-1-0, 267 sidor

Bokens hjälte eller snarare antihjälte är Katarina Blohm (Kattis), regionsråd för miljöpartiet med ansvar för folkhälsan. Gift med Benny Blohm, smittskyddsläkare. Både har det lagom trist och tråkigt efter tio år tillsammans.

Miljöpartisten Kattis byter skepnad och förvandlas till en kärlekstörstande Zombie. Kattis smittar några vänner som blir hennes följeslagare. Dessa vänner blir hennes hjälpredor i orgier av sex och död. Snart börjar skrämmande saker hända i Norrland – det är som om en smitthärd drabbat ortens befolkning. Många döda och lemlästade kroppar följer i Kattis och hennes vänner fotspår. En nationell kris på EU-niv får sin upplösning i bokens slut.

KG Johanssons senaste, De kallar oss Zombier är en lysande satirisk skildring som utspelas sig i Norrland. Människor är karikatyrer och Zombier är levande figurer, törstande varelser som försöker överleva i en farsliknande miljö.

K G har tidigare visat bra exempel på ordkonstverk och trendspaning. Zombie-boken är ganska avskalad från sådant och är skriven i en annan stil. Det finns några finurliga skämt men betoning ligger på  just lust och lidelse. Det finns mycket erotik i handlingen, ur kvinnligt perspektiv. Det är djärvt och välgjort och kryddar romanen väl i alldeles lagom dos utan att gå till överdrift. Mycket snygg prestation av författaren.

En halsbrytande klimax i Zombie-genren och en erotisk satirroman av rang med anor från Bulgakov och Heinrich Böll. En alldeles egen ny tolkning av Katharina Blums förlorade heder med modern Sverige som slagfält.

ANDRÉ LOUTCHKO

KG Johansson

KG Johansson. Foto Gunilla Dahlblom

Taggar: , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22