DE HÄNGDAS EVANGELIUM

Sep 11th, 2009 | By | Category: 2005-4, Recension

Av Robert Karjel
Wahlström & Widstrand 2005

Journalisten Henry Müller får uppdraget att skriva en nekrolog över en gammal studiekamrat. Han finner ett självmordsbrev, men börjar fundera över om liket verkligen är dött. När en katolsk präst hittas hängd i en takkrona kommer polisen. Nåt är mycket underligt.

Ja, det är det. Karjel berättar om upphittade unika dokument från de första kristna och nu skakas Vatikanen av ett femte evangelium från Jesu tid som hotar katolska kyrkans lära. Dan Brown? Da vinci-koden eller Änglar och demoner i repris?

Skärpning örlogskapten och helikopterchef Karjel. Jag kan mycket väl tänka mig att den här romanen skrevs innan Brown tog patent på Jesus och allt vad därtill hörer. Men Da Vinci-koden kom för flera år sen, så Karjel och W&W har haft all tid i världen på sig att dra tillbaka den här historien. Synd att det blev så här, för Karjel skriver spännande och realistiskt. Nu kommer han att bli kallad plagiatör och det tror jag faktiskt inte att han är.

PEO LUNDIN  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22