DE DÖDAS LJUS

Sep 25th, 2009 | By | Category: 2007-3, Recension

Av Stuart MacBride
Dying Light 2007
Översatt av Göran Grip
Minotaur 2007

Skotten Stuart MacBride är en trevlig bekantskap men någon mysfarbror är han inte. Den aberdeenska värld han beskriver i sina deckare stinker av smuts. Hans poliser har alltid någon god anledning att bli illamående. Trist? Nja, karlen har humor som får en att leende plocka fram stora påsen med överseende.

Huvudperson är lönnfete Logan MacRae, en ständigt bantande polis som inte är den allra brightaste i världen. Ledningen har lärt sig att han aldrig blev det stjärnskott de hoppades på. Nu har han hamnat i gruppen för inkompetenta snutar och har just flyttat ihop med kollegan Jackie. Men det blir inte så tuttinuttigt.

I Aberdeen mördas prostituerade och någon tuttar en på hus. Logan sätts på det tristaste av fallen men kan inte låta bli att nosa på det han tycker är mer spännande – och hittar förstås mördaren och en hel del mer dessutom. Spännande är det ty precis som i charterbranschen är det resan som är målet.

För alla utom MacRae, för han har naturligtvis inget fattat!

PER MAGNUSSON  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22