DE DÖDA VINKELN

Sep 12th, 2009 | By | Category: 2003-3, Recension

Av Thomas Kanger
Norstedts 2003

Kanger skriver som den journalist han är – snabbt, effektivt och för det mesta utan onödiga utvikningar och han har ett ärende när han placerar polisen Elina Wiiks utredning i ett samhälle som behöver kritiseras. Det man kan fundera över när man läser Kanger är att han tycks leva kvar i det politiskt ”rättskaffens” 60-tal där han tydligen har sina rötter.

Ett trippelmord (märkligt nog till del fångat på video) har förgreningar till den svenska flyktingpolitikens tjänstemän och det slutar inte där. Kanger utgår från en flyktingkatastrof som inträffade i verkligheten på 90-talet och som aldrig utreddes.

Det finns en latent spänning hela boken igenom och man får kortfattat men dock uppleva Wiiks egna personliga våndor. En undring uppstår när sista bladet vänts: är den svenska behandlingen av flyktingar verkligen så korrumperad som Kanger skriver? I så fall är det dags att skicka in en specialstyrka.

KARL HJELM  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22