DE 7 NYCKLARNA

Sep 5th, 2017 | By | Category: 2017-09 sep, Recension

Omslag till De 7 nycklarnaAv Åsa Schwartz
Hoi Förlag, 2017
ISBN 978-91-7697-045-4, 307 sidor

Rebecka Reté är it-säkerhetsexpert, precis som Åsa Schwarz själv, hon väcks mitt i natten av att någon pressar en pistolmynning mot hennes huvud i sovrummet i Stockholmslägenheten. Flera maskerade män försöker tvinga henne att överlämna en nyckel, för vilken hon ansvarar med sitt liv. Nyckeln finns i hennes kassaskåp och tillsammans med sex andra nycklar på annat håll i världen ger den tillgång till roten, grunden, i Internet. Rebecka är en av sju nyckelbärare och för att man ska kunna komma in i rotzonen och ändra eller aktivera funktioner i Internet krävs att minst fem nycklar är på plats samtidigt.

Åsa SchwartzIntrånget hemma hos Rebecka startar en händelsekedja som utvecklas i snabb takt och tvingar henne att använda sina it- och hackerkunskaper för att skydda sig och sin familj samtidigt som hon och andra försöker ta reda på vem det är som är ute efter de sju nycklarna och varför. I ett efterord vänder Åsa sig till sina läsare med ett tiopunkters program för att påvisa vårt samhälles och vår personliga sårbarhet.  Tio punkter, skriver hon, som jag är övertygad om skulle göra vårt land lite säkrare, tryggare och robustare.

Åsa Schwarz är en rutinerad författare vid sidan av sitt it-jobb. Hon har skrivit en thriller som tar läsaren vidare i högt tempo, där kanske ingen är vad han eller hon verkar vara och där kanske ingen går att lita på. Boken är driven och spännande, den är trots ämnet lätt tillgänglig och en riktig bladvändare! Läs den –  och missa inte efterordet!

ULF BROBERG

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22